pixel
pixelpixel
pixel
pixelpixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Lastna sončna elektarna
Aleševa hiša Črnuče
Lokacija
Zgodovina Aleševe hiše
Tehnični opis objekta
Tlorisi stanovanj
Galerija
ODDAJA APARTMAJA
Cerklje na Gorenjskem
Voge pri Britofu
pixel

Tehnični opis objekta

Aleševa hiša

 

Projekt je bil zasnovan z namenom in pod pogoji da se ohrani kar največ lastnosti prvotne hiše, hkrati pa uporabnikom omogočiti moderne in prijetne bivalne pogoje v večstanovanjski hiši.

 

V pritličju je eno prostorno dvosobno stanovanje z balkonom in dve trisobni stanovanji z balkonom.

V nadstropju pa so tri dvoetažna trisobna stanovanja, ki imajo v prvi etaži bivalni del, sanitarije in eno spalnico.V drugi etaži duplexa so izdelane tudi dodatne manjše kopalnice s tušem.
 

Vsa stanovanja imajo odlično osončenost na JV, J ali JZ in odprt pogled. Komunikacijsko jedro – stopnišče in vhod v hišo je na severni strani. V kletni etaži je 8 notranjih parkirnih mest in 6 kletnih shramb in prostor za odpadke. Zunaj, ob uvozu v kletno etažo na zahodni strani pa sta še dve zunanjiparkirni mesti.

 

Dostop in dovoz do objekta je na jugozahodni strani, ki se navezuje na javno cesto Stare Črnuče.

Stanovanjski vhod je v pritličju. Rampa za dostop osebnih avtomobilov je ogrevana in poteka ob robu ožjega dela stavbe, do pokritega parkirišča v kleti. Kletni del je s pritličjem in mansardo povezan preko centralnega zaprtega enoramnega stopnišča.

 

Tlorisna kompozicija nove stanovanjske stavbe izhaja iz kompozicije obstoječe odstranjene stavbe, daljša stranica pravokotne oblike je v smeri severozahoda.

Stopniščni del in vhod se nahajata na zahodni strani in predstavljata poudarjen del tlorisne zasnove stavbe.

 

 

Streha
Streha mansarde na stanovanjskem objektu je simetrična dvokapnica s slemenom v smeri S-Z. 

Vsebuje še klasične frčade. Na vzhodni strani je nekaj strešnih oken.
Kritina je opečni bobrovec v naravni barvi. Vertikalni in horizontalni žlebovi, obrobe in del srednje frčade so izvedeni v ALU pločevini bakrene barve.
 
Okna in vrata 
Okna in balkonska vrata so PVC v sivi barvi. Vhodna vrata stanovanj so protivlomna s točkovnim zaklepanjem.

Vrata shramb v kleti so kovinska s kovinskim podbojem in prezračevalnimi rešetkami.
Glavna vhodna vrata v objekt so lesena, notranja vrata pa ALU izvedbe opremljena z električno ključavnico, ki se odpira preko video domofona v stanovanjih.

 

Senčila
Vsa okna in balkonska vrata imajo zunanje žaluzije na ročni pogon.

 

Ograje
Ograja na notranjih stopnicah je INOX izvedbe, prav tako nosilni deli ograj francoskih balkonov. Polnila balkonskih ograj so iz trespa plošč sive barve.

 

 

Fasada
Fasada je dodatno izolirana s toplotno izolacijo v debelini 15 cm in finalno obdelana s tankoslojnim ometom v barvi in zasnovi skladno s pogoji in soglasjem ZVKDS. V oblikovanje fasade je vključena tudi obdelava parapetov in zidnih vogalov.

pixel
pixel