pixel
pixelpixel
pixel
pixelpixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Lastna sončna elektarna
Aleševa hiša Črnuče
Cerklje na Gorenjskem
Lokacija
Tehnični opis objektov
Površine prostorov
Parcele
Načrti
Slike
Voge pri Britofu
pixel

Tehnični opis

Splošni podatki o objektih

Objekta sta zasnovana kot dva dvojčka dveh enodružinskih enot z dilatacijo med stanovanjskima enotama. Objekta sta naslednjih gabaritov:

Objekt A: P+M+mala M

Objekt B: K+P+M+mala M

 

Glavni vhod v posamezne objekte je na nivoju pritličja s severne strani. Streha je simetrična dvokapnica z naklonom 42o. Del mansarde je osvetljen s strešnimi okni, del z okni s čelnih strani. Kolenčni zid (svetla višina med tlakom in poševnino) meri 1,2m.

 

Funkcionalna zasnova

Klet: prostor za tehniko s pralnico in shrambo

Pritličje: kuhinja, jedilnica z dnevno sobo, vetrolov, WC s tušem

Mansarda 1: starševska spalnica z garderobno sobo, dve otroški sobi, hodnik s stopniščem, kopalnica

Mansarda 2: soba/shramba

 

Konstrukcijska zasnova

Klet je zidana, izolirana z 12 cm XPS ploščami. Zunanji zidovi hiše so na S strani toplotno izolirani z lamelami iz kamene volne debeline 16 cm, na ostalih straneh fasade pa s stiroporjem enake debeline.

Stavbno pohištvo je izdelano po meri iz PVC materiala (zunaj sive, znotraj pa bele barve), zunanje police iz ekstrudiranega aluminija so bele barve.

Instalacije

Posamezne enote so predvidene za ogrevanje s pomočjo toplotne črpalke po sistemu zrak-voda.

Priporoča se kompaktna enota za prezračevanje z rekuperacijo odpadnega zraka, skupaj s toplotno črpalko in zalogovnikom sanitarne vode in priključkom na solarno ogrevanje.

 

Prostori v objektu so naravno prezračevani skozi okna.

 

Na zahodi parcelni meji ob dovozni poti je nameščen tipski lovilec olj parkirišča, ki je povezan z meteorno kanalizacijo. Ker kanalizacija v naselju še ni priključena na javno kanalizacijo, se do takrat uporablja vodo-neprepustna greznica na praznjenje.

 

Fasada in zunanja ureditev

Zaključni sloj fasade je izdelan v treh tonih ometa (svetlo in temno siva s kombinacijo oranžne barve).

 

Okolica objektov je tlakovana in zatravljena, na južni strani je izdelana terasa s podom, ki je kombinacija lesa/plastike.

Med stanovanjskima enotama je izveden paravan iz škarpnih elementov Storica Antique (proizvajalca Oblak), ki bo zagotavljal zasebnost bivanja.

pixel
pixel